Paddy Schleidt

Paddy groeide op in Eemnes en is na het VWO naar Rotterdam verhuisd, waar ze in 2022 afstudeerde aan het Conservatorium van Rotterdam (Muziektheater, Codarts Hogeschool voor de Kunsten). Muzikaliteit en creativiteit zijn al van jongs af aan belangrijk voor Paddy. Met een combinatie van enthousiasme, onbevangenheid, doorzettingsvermogen en een zekere nuchterheid beweegt ze zich in de creatieve wereld. Binnen het muziek- en theaterwerkveld heeft zij een brede interesse; zo is ze werkzaam als zangeres en actrice voor musical- en (muziek)theater, televisie, werkt zij als stemactrice, freelance zangeres en theatermaker. 

Ze was onder andere te zien in de musical Dagboek van een Herdershond, van Toneelgroep Maastricht en Albert Verlinde Producties. Recent was zij te zien in de tv registratie van de musical: ‘Dagboek van een Herdershond Live’, als de huishoudster van pastoor Bonhomme. Verder was zij te zien in de sciencefictionvoorstelling ‘Nederland, een teleurstellend Kutland in Europa’, van TC Macabre en deed ze verschillende projecten bij het Wilminktheater in Enschede, variërend van musical tot revue. 

In 2022 won ze de Publieksprijs van de Werkplaats Walhalla Pitch met haar eigen voorstelling ‘Zeit ist eine Illusion’, een moderne revue over ‘de tijd’ waarin humoristische sketches worden gecombineerd met muzikaal uiteenlopend repertoire (variërend van neo-soul, tot pop, tot kleinkunst, tot musical, tot sefardisch materiaal). In 2023 heeft ze deze voorstelling mogen spelen in Theater Walhalla. Momenteel staat zij met ‘Zeit ist eine Illusion’ in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

Als freelance zangeres heeft Paddy een veelzijdig repertoire; onder andere pop, (neo-)soul, kleinkunst, musical en jazz. Verder is Paddy werkzaam in het educatie- en jeugdtheaterwerkveld en werkt zij als theater- en zangdocent. Momenteel speelt zij in de familievoorstelling ‘De Gierige Koning’, een coproductie van OKTO en geregisseerd door Karine Roldaan.